BLOG

O višenamjenskim proizvodima

Živimo u vremenu konstantnog bombardiranja različitim reklamama: te jedna pasta za zube da bi zubi bili bjelji, pa druga koja štiti od karijesa, pa treća za učvršćivanje subnog mesa... Evo, vi mi recite ako griješim – ali zar od svoje paste za zube ne očekujete da može sve to odjednom, ili sam ja jedina? Nisam, dabome da nisam. Pa kreme i kremice: te jedna uklanja bore, druga ih gladi, treća hrani površinski, a četvrta dubinski sloj kože... I sve tako, u krug.

 

Danas bih vam, shvatile ste već, željela napisati par savjeta kako da neke od proizvoda koristite za više namjena. Svaki sam isprobala i svaki funkcionira, a uštedi bar malo novca.

 

Papirnati ručnici: po povratku sa tržnice ili iz trgovine, voće i povrće operite, a potom umotajte u papirnate ručnike i složite u ladicu hladnjaka, pazeći da su teži plodovi uvijek na dnu, a na njih stavljate one laganije. Tako će zeleniš i voćkice zadržati svježinu puuuuuuuuno duže!

 

Uskoro nam ide i „smjena“ odjeće – spremat ćemo lagane ljetne krpice, a polako pripremati duge rukave, jakne i džempere. Da bi spremljena garderoba tijekom cijele sezone zadržala lijep miris i, još važnije, manje se gužvala, napravite ovako: između slojeva garderobe koju odlažete položite papirnate ručnike, a potom ih naprskajte prskalicom u kojoj ste pripravili mješavinu vode i omekšivača za rublje u omjeru 1:3. Odjeća će, vjerujte mi na riječ, mirisati i nakon par mjeseci.

 

Ostatak ove mješavine možete iskoristiti da osvježite prostor ili automobil: samo naprskajte tkanine – zavjese, namještaj ili sjedalice u automobilu. I uživajte!

 

Deterdžente za posuđe možete koristiti u bezbroj varijanti – od skidanja mrlja, do spriječavanja magljenja stakala. Ipak, meni najdraži i onaj koji, vjerojatno, štedi najviše novca jer u kući sigurno imate deterdžent za posuđe, a sredstvo za čišćenje stakala ne morate nužno kupovati, je ovaj: u prskalicu na pola litra vode stavite jednu žlicu deterdženta i naprskajte prozore. Ostavite da odstoji 2-3 minute (pazite da vam sunce nije previše jako i direktno na prozorima), a potom prebrišite papirnatim ručnicima dva puta: prvi put da biste uklonili višak tekućine, a drugi put da stakla usjajite. Ovako ćete, osim blistavo čistih prozora, spriječiti i blaga magljenja (od, recimo, kuhinjske pare ili razlike u vanjskoj i unutrašnjoj temperaturi).

 

A kakva bih ja to prijateljica bila kada vam ne bih osigurala sve što vam je potrebno za čist dom, ali i uštedu. Ne libite se da ovako ušteđen novac potrošite na – sebe :) Ipak je upravo vaša zasluga smanjenje troškova, počastite se makar masažom ili nekim dobrim pillingom.

 

Do slijedećeg pisanja, drage moje, stojte mi dobro!