BLOG

O kućnim druženjima

Vremena su se promijenila, pa se mijenjaju i običaji. Mada, kaže jedna lijepa narodna poslovica – bolje izgubiti selo, nego običaje. I točno je tako.

 

Prije svih ovih čuda tehnologije, računara, tableta, mobitela – sve što smo imali bili su fiksni telefoni i dobra volja da se družimo. Pa se lijepo nazovemo, dogovorimo točno vrijeme dolaska i tko što donosi, a onda sjednemo i, najčešće, do dugo u noć – razgovaramo. Bez provjeravanja statusa, tagovanja, Instagrama...

 

Baš nedavno smo suprug i ja sa prijateljima proveli jednu takvu večer. Uz malu zakusku i puno, puno smijeha. Cijeli tjedan nakon toga sam bila sretna i poletna, kao leptirić! Velim vam, jako je malo potrebno da budemo sretni i zadovoljni: tek nekoliko sati provedenih u dobrom društvu.

 

E sad vas, drage moje, želim zamoliti nešto: koliko već ovoga tjedna uzmite telefon, nazovite drage ljude koji vas čine sretnima, pozovite ih doma. Provedite vrijeme s njima, potrudite se da im kažete koliko vam je stalo do njih i koliko vam znači što su u vašem životu. Upravo ta energija koju emitirate će vam se, i to smjesta, vratiti. Ne opterećujte se time što ćete skuhati ili poslužiti, ne ustajte od stola svakog trenutka da biste dopunili čaše ili tanjure. Mobitele ugasite. Ne palite ni televizor. Sigurna sam da imate neku društvenu igru? Odlično, izvadite Čovječe ne ljuti se, stavite grickalice u zdjelice i poigrajte se. Naravno da niste prestari za to. Razgovarajte. Tražite razloge za smijeh.

 

Vjerujte mi na riječ, ovakva večer djeluje na organizam daleko blagotvornije nego najskuplji SPA tretman.

 

Stoga – ne oklijevajte da smjesta organizirate jedno takvo, kućno druženje. Ono kao nekad, u ona vremena kada smo jedni druge slušali.

 

Do slijedećeg pisanja, drage moje, stojte mi dobro, sretno i zadovoljno!