BLOG

O ČIŠĆENJU ORMARA

Pročitale ste naslov i mislile da ću danas pisati o PRAVOM čišćenju ormara? ;)

 

Ne. Danas ćemo malo o onom figurativnom čišćenju. Ako ste bar jednom naletjele na neki članak o feng shuiju ili bilo kojoj drugoj metodi koje prostor u kojem boravite čini ne samo ugodnijim, nego i pomaže pročišćenoj energiji, onda zacijelo znate koliko je važno prostor osloboditi od svih onih suvišnih stvari koje priječe dobroj i pozitivnoj energiji da kruži u njemu.

 

Isto je i sa našim duhom, tijelom, mislima.  A naše je tijelo i naše su misli ipak „prostor“ u kojem ne često, nego neprekidno obitavamo.

 

I koliko god je važno da iz ormara izbacite odjeću koju niste nosile duže od dvije godine još je važnije da se oslobodite nekih osjećaja, koje već neko vrijeme „vučete“ - gdje god da krenete. Naravno, sigurno su vam nekada, u nekom procesu ili životnoj fazi, bili potrebni, no ta je potreba prestala, a s njom i potreba da te osjećaje zadržite. Bez obzira radi li se o ljubavi koja je (iz bilo kojeg razloga) prošla, prijateljstvu koje je (iz bilo kojeg razloga) završilo, sjeti ili nespokoju koje je (iz bilo kojeg razloga) nastanjivalo vaše tijelo ili duh, sada je pravo vrijeme da ih se riješite. Dabome, daleko je lakše reći nego napraviti, niti je ovo „čišćenje ormara“ poput onog stvarnog, koje možete napraviti za par sati, pa čak i dana. Ovo odbacivanje nepotrebnih stvari bi moglo nešto duže potrajati, ali ako samo pomislite koliko će vam to prostora ostaviti za nove osjećaje – strpljenje se isplati. Baš kao da ste počistili i iznijeli iz ormara sve one stvari koje su vam suvišne i radujete se što ćete novu haljinu moći lijepo odložiti u njega. A ljeto je i sve je opuštenije i bistrije, baš je pravi trenutak da malo „pretresete“ sve one misli koje već neko vrijeme nosite sa sobom i koje vas – u najmanju ruku – ne čine sretnima. Pa čemu ih, onda, nositi sa sobom?

 

Zato hrabro pogledajte u svoje „ormare“ i očistite ih od svega što vam ne treba već neko vrijeme i, sve su prilike, više vam neće ni zatrebati. Priznat ćete, ovo je čišćenje daleko važnije od onog iz naslova.

 

P.S.: Ipak, ako ste se baš ovih dana odlučili da pravite i PRAVO čišćenje, ne zaboravite između slojeva odjeće staviti papirnate ručnike koje ste naprskali mješavinom vode i omekšivača za rublje. Tako ćete osigurati da naredne sezone iz ormara izvučete čistu i neizgužvanu odjeću ;)   

 

Do slijedećeg pisanja, dobre i drage moje, stojte mi dobro i – budite sretne!