BLOG

O deterdžentu za (po)suđe

Ako nas je internet u nečemu unaprijedio – onda je to svakako činjenica da smo pomoću njega otkrili čitav jedan svijet izvrsnih savjeta iz prve ruke. Danas već sve znamo da maslinovo ulje, sodu bikarbonu, so ili grejpfrut možemo koristiti na desetine različitih načina i da, u domaćinstvu, skoro da i ne postoji proizvod ili namirnica koju ne možemo iskoristiti na puno više načina nego li je napisano na osnovnoj deklaraciji proizvoda ili nego li smo navikli do sada.

 

Među kuhinjskim proizvodima sa najraznovrsnijom paletom mogućih načina za korištenje je definitivno – deterdžent za posuđe! Kada imate njega – riješili ste bar još 3 prostorije u stanu, pranje rublja, a bome i pokoji beauty tretman. Em je učinkovit, em štedi novac za kupovinu doatnih proizvoda!

 

Evo samo nekih:

 

  1. Sredstva za pranje posuđa ubijaju buhe i krpelje i zato su idealan pseći šampon. Pitajte veterinare J
  2. Također ga možete koristiti na svojoj kosi, naročito ukoliko je sklona mašćenju. Napravite vrlo malo mješavinu uz vaš redovni šampon.
  3. Mravi ne vole deterdžent za pranje posuđa. Pokušajte pomiješati malo detrdženta sa vodom u prskalicu i poprskati vrata i prozore, te radne kuhinjske površine. To će pomoći da se riješite mrava.
  4. Koristite ga u dvorištu da bi se riješili štetočina. Trba vam samo jedna kašika na tri litra vode. Stavite ovu mješavinu u prskalicu i nanesite na biljke.
  5.  Napravite gel "led" za uboje, posebno učinkovite kod dječijih modrica, tako što ćete plastične kesice ispuniti deterdžentom za pranje posuđa, a zatim smrznuti.
  6. Sjetite se balona od sapunice. Najbolji su od detrdženta. Upotrijebite stare posude koje još imaju plastične puhaljke, ili napravite žičane i eto zabave za klince.
  7. Alat iz garaže možete očistiti od masnoće tako što ćete ga potopiti u detrdžent za suđe. Isperite i dobro ga obrišite, da ne korodira.
  8. Iskušajte ga u kupaonici! Izuzetno je dobar za ukljanjanje mrlja od sapuna na staklu i pločicama posebno.
  9. U koliko sumnjate na pesticide po voću i povrću vrlo blagom otopinom operite voće ili povrće pa ga zatim dobro isperite. Idealno ukljanja one pesticide koji su na bazi nafte.
  10. Možete ga koristiti za čišćenje vrtnog namještaja, naročito plastike, aluminija i kovanog željeza.
  11. Njime lako održavate pod. Dovoljno je jedna do dvije kašike na kantu vode.
  12. Kozmetičarke ponekad potapaju nokte svojih klijenata u deterdžent za pranje posuđa, prije nanošenja laka za nokte. Pokušajte i ovo kad manikirate nokte kod kuće.
  13. Budite nježniji prema okolišu i korova se riješite pomoću prirodnih biljnih ubojica prije nego se okrenete štetnim hemikalijama. Pomiješajte kašiku deterdženta za pranje suđa sa šalicom soli i tri litra bijelog sirćeta. Ulijte u pukotine u kojima vam niče korov na prilazu.

 

Do slijedećeg pisanja, drage moje, budite mi dobre, sretne i – štedite!