BLOG

O domaćim proizvodima

Drage moje,

 

Pisala sam nedavno o traženju posla. E hajde da sada malo proširimo tu priču: da bismo imali radna mjesta, i to nova radna mjesta, logično moramo pomoći domaću proizvodnju. A na koji ćemo način to napraviti? Tako je, upravo to je ispravan odgovor – kupovinom domaćih proizvoda.

 

Stoga, kada krenete u kupovinu, odvojite samo malo više vremena i svaki proizvod dobro pregledajte: da li je zemlja porijekla ona u kojoj živite ili se radi o uvozu? Dabome da nećete na uštrb vlastitog budžeta i pod svaku cijenu kupovati puno skuplje proizvode, da ćete iskoristiti različite akcije, ali neka vam ipak među osnovnim kriterijima za kupovinu bude markica s oznakom „domaće“. Upravo ovih dana je u Bosni i Hercegovini u tijeku kampanja koja potiče upravo kupovinu domaćih proizvoda. Za neke od proizvoda možda čak niste ni znali da su u domaćoj proizvodnji? Kupovinom ćete potpomoći razvoj gospodarstva, a tako posredno i otvaranju novih radnih mjesta i, dakako, svojoj djeci omogućiti bolju, izgledniju i sigurniju budućnost.

 

No, da vam ne duljim: slijedeći put kada krenete u kupovinu, svakako imajte na umu da kupnjom domaćeg proizvoda pomažete na prvom mjestu – sebi. Usporedite cijene, napravite male bilješke, testirajte koji vam to proizvodi najviše odgovaraju. Cijela moja obitelj upravo domaće proizvode stavlja na prvo mjesto i do sada smo, vjerujte mi na riječ, vrlo vrlo zadovoljni. A i ponosni 

 

Stoga, razmislite.

 

Do slijedećeg pisanja, drage moje, stojte mi dobro!