BLOG

O LJUBAVI

Samo je jedna njena definicija: divna je. U kojem god obliku da dolazi, ljubav je ono što nas čini boljima.

 

Kada volite, gledajte da to bude cijelim srcem i otvorenog srca. Ona dolazi često nenajavljena, iznenadi nas kada pokuca na naša vrata onda kada smo je najmanje očekivali. A zna ponekad biti ćudljiva, doći i otići. Važno je znati i zapamtiti da joj uvijek napravimo dovoljno mjesta i ostavimo dovoljno prostora. Ljubav dolazi u različitim formama: onim na koje smo navikli i koje su općeprihvaćene; onim koje nisu uobičajene niti česte. Ljubav prema djeci, partneru, prijateljima, ljubimcima. Ljubav prema onome što radimo, mjestu u kojem živimo, knjigama koje čitamo, filmovima koje gledamo. Ljubav prema našim slatkim malim ritualima: ispijanju kave ili čaja u tišini, njegovanju tijela i duha – podjednako.

 

Ljubav uvijek oplemenjuje. Uvijek je ona ta koja nam, i kada je noć posebno mračna, pravi luč i pokazuje da je svitanje blizu. Ona nas raduje, ispunjava nas bojama i toplinom.

 

Ako tome nije tako – molim vas, ovoga se uvijek sjetite – onda to nije ljubav. Ljudi su često skloni da druge osjećaje zamijene ljubavlju...

 

To nipošto ne znači da je trebamo uzimati zdravo za gotovo. Jednom kada je dobijete i dajete, morate znati da ona zahtijava posebnu njegu: energiju, lijepe i dobre misli, vrijedi truda. Zalijevajte je i brinite se o njoj s puno pažnje. Osluškujte je, vi ćete najbolje znati što joj je potrebno i kada. Zanemarite tekstove o 5, 7 ili 10 načina kako da je pridobijete, kako da je prepoznate ili zadržite: samo slušajte svoje srce, jedino ono ima 5, 7, 10 i 100.000.010 odgovora za ono što je vama ljubav i kako ćete je odnjegovati.

 

Zanemarite čak i ovaj tekst. On nije lekcija – on je samo mali podsjetnik da je ljubav svuda oko nas, samo joj trebamo u našim srcima napraviti dovoljno mjesta. I ona će doći. I ostati.

 

Do slijedećeg pisanja, dobre i drage moje, stojte mi dobro i – volite!