BLOG

O obitelji

Dragi moji, bilo da slavite Božić – po gregorijanskom ili julijanskom kalendaru – ili ne, nekako u ovo doba godine smo svi malo emotivniji. Neki od nas razmišljaju o godini koja odlazi, drugi kuju planove za onu koja će tek stići, no svi se u ove dane nekako više okrećemo domu i obitelji.

 

Bila ona mala ili velika, najtoplija je luka u koju uvijek nanovo uplovimo s radošću i u kojoj smo sigurni, zaštićeni i voljeni. Obitelj nas čini potpunima, a mi opet upotpunjujemo obitelj – nije li to najljepša stvar na ovom svijetu?

 

Svaki dan koji prođe više ne možemo nadomjestiti, to znamo. Stoga već danas uzmite vremena da posjetite i pozovete u posjetu one koje volite. Zagrlite one pored vas i kažite im koliko vam znače. Neka pokloni koje tradicionalno razmijenjujemo u ovo godišnje doba budu zagrljaji, tople riječi i vrijeme koje provodimo zajedno. Ti su pokloni, sigurna sam da znate, daleko vrijedniji od onih materijalnih, duže traju i bolje se pamte.

 

Skuhajte čaj, napravite kolačiće. Izvucite neku od društvenih igara, ugasite televizore, mobitele, tablete i računare. Okupite se, pričajte priče koje vas povezuju, zajedničke doživljaje. Prisjetite se onih koji nisu svama, ispričajte djeci kako ste se upoznali. Uzmite veliki papir i na njemu napišite sve želje vaše obitelji i postavite ga na vidno mjesto. Toplo se obucite i prošetajte kroz ulice ili otiđite u prirodu. Posjetite zajedno one u potrebi i o

 

Volite se, grlite i ljubite. Budite ljubazni jedni prema drugima, jer je svaki dan dragocjen. Nemojte to zaboraviti.

 

Onima koji slave, od srca želim sretan Božić. Budite mi zdravi, sretni i voljeni, a za sve ostalo ćemo lako.

 

Do slijedećeg pisanja, dobre i drage moje, stojte mi dobro!