BLOG

O PLANIRANJU GODIŠNJEG ODMORA

I evo nas opet u tom dijelu godine kada većina nas planira slijedeći GO. Mi u kući zadnjih dana o malo čemu drugom razgovaramo. Muž vuče na jednu, Dida i Milan na drugu stranu, dječaci već planiraju neka svoja samostalna putovanja.

 

Moram vam reći, sviđa mi se ovaj način na koji se mijenja turizam i turistička ponuda. Nisu to više samo agencije sa (najčešće) preskupim aranžmanima: ako ste bar malo viči internet pretraživanjima, možete pronaći nebrojeno mnogo opcija privatnog smještaja. Sve što vam i gdje god vam srce želi! Cijene su sve prihvatljivije, jer je svijet sve manji J

 

Ono što sam primijetila kod sebe je da se, umjesto obali, sve više okrećem unutrašnjosti. Koliko je samo predivnih i egzotičnih lokacija na planinama, jezerima i rijekama! Znam da je za većinu nas plaža, sunce i krema za sunčanje sinonim za godišnji odmor, no valja osigurati i novce koji to sve prate. Pa sladoledi, pa sokići, pa večerice... Nakupi se toga. I super je, stvarno je fenomenalno probuditi se uz šum i miris mora, ali vjerujte mi na riječ da je jednako dobro probuditi se u zelenilu i sa cvrkutom ptica. Sve veći broj ljudi se, u ovo sam se i sama uvjerila, okreće planinarenju i boravku u prirodi. Nije li to fenomenalno? A sve što vam treba za ovu vrstu odmora su dobre cipele, udobna odjeća, nešto za gricnuti i dovoljno vode u ruksaku. Naša je privilegija što živimo na terenu koji nam, na najviše sat ili dva nudi rajske predjele – planinske proplanke i morsko plavetnilo. Pa ko šta voli! Godišnji ne mora uvijek biti isti, niti onaj klasičan: toliko nam je informacija danas dostupno da, uz malo truda i vještine, možemo sami sebi isplanirati najbolji odmor ikad, a za puuuuno manje novaca nego inače.

 

Pa zašto bismo onda propustili priliku da se čestito i temeljito odmorimo, i to onako kao nama odgovara?

 

Do slijedećeg pisanja, dobre i drage moje, stojte mi dobro i – planirajte odmore!