BLOG

O proljeću

Nismo se ni okrenule, drage moje, a jedna je godina već za nama. Družimo se, evo i ovdje, već cijelu godinu! Osobno – u svakom sam pisanju jako uživala i svaki, baš svaki put imam dojam kao da smo se lijepo i do sita napričale!

Vrbe su već propupale, ljubice podigle glavice, imamo više sunca i više temperature. Ozimo će povrće za koji dan (i tjedan) zamijeniti šarenilo na tržnicama – divno i mirisno, svježe i iz vrtova. A i mi već premjeravamo odakle početi s proljetnim čišćenjem i izbacivanjem svih zimskih „viškova“: garderobe, teških pokrivača, a dosta nas će se ovih dana sjetiti i da je krajnje vrijeme da se malo pokrenemo – tjelesno.

Htjela sam vam danas pisati o slijedećem: hajde da se ove godine, u ovo rano proljeće kada se priroda konačno budi, posvetimo – sebi! Lijepo bi bilo da zaboravimo, bar jednu sezonu, na sve što inače trebamo napraviti – generalno čišćenje svega – i da se posvetimo generalnom čišćenju svog vlastitog organizma. Kuću je dovoljno dobro prozračiti i, uz sva pomagala koja danas imamo, odvojiti samo još jedan sat za malo detaljnije čišćenje, no nama samima treba puno više. Treba nam da udahnemo duboko svježi zrak, a izdahnemo sivilo zime. Treba nam da ponovno napunimo baterije koje smo nemilice trošili u tmurnim zimskim danima. Treba nam da prošetamo, da malo bolje razgledamo svijet oko sebe, pored kojeg smo – zabundane u zimske kapute i sa kapama navučenim duboko na čelo – sve ove mjesece prolazile, jedva ga i primjećujući.

Vjerujte mi na riječ: ako ove prve sunčane dane iskoristite samo za sebe i za pritjecanje nove i dobre energije, u onom ćete kasnom proljeću biti već dovoljno čile i poletne da će i one proljetne obveze, kojima se svi okrećemo, biti urađene kao s pjesmom i u dobroj volji! Izaberite namirnice koje će vam dati dodatnu energiju i koje nam nisu bile dostupne (ili jesu, ali „industrijske“ i iz vještačkog uzgoja). Dopustite organizmu da prikupi novu snagu, prije nego pred njega stavite nove zadatke, jer će samo tako svi zadaci biti lakši.

A vi ste, drage moje, ipak predragocjene i sebi i onima koje volite, da biste svoju snagu i dobru volju zanemarivale.

Do slijedećeg pisanja, dobre i drage moje, stojte mi dobro i budite sretne!