BLOG

O savjetima

Otkako sam, drage moje, shvatila da mi ne treba pet različitih proizvoda za pet kućanskih poslova život mi je puno jednostavniji, a novčanik deblji.

 

Skoro svaki proizvod koji vam je sada, ovog trenutka na polici, može (i treba) biti iskorišten na nekoliko načina. Evo, na primjer, deterdžent za posuđe. Ne vjerujete? Evo par primjera!

 

Da li i vas živciraju  voćne mušice koje se motaju oko zdjele s voćem, posebice ljeti? I mene i zato sam pronašla rješenje: u malu zdjelicu uspite 1 decilitar alkoholnog octa i dodajte tri kapi deterdženta za posuđe i postavite blizu zdjele s voćem. Ocat privlači male nasrtljivce, a deterdžent će ih „zalijepiti“ za njegovu površinu. Ujedno, ocat u prostoriji privlači neprijatne neugodne  mirise, pa će vaša kuhinja biti slobodna od dosadnih mušica i ujedno odisati svježinom.

 

Unutrašnju stranu automobilskih stakala prebrišite sa malo deterdženta za posuđe i ostavite da se osuši. Ovo će spriječiti da se stakla zamagle u vožnji. Sigurnost prije svega!

 

Ukoliko sumnjate na pesticide na voću i povrću, vrlo blagom otopinom deterdženta operite plodove, pa ga zatim dobro isperite. Idealno uklanja one pesticide koji su na bazi nafte.

Razrijeđena otopina deterdženta odlična je za čišćenje obojenih perivih površina poput zidova i prozorskih okvira. Naročito je učinkovita za uklanjanje ostatak ulja na vratima ili oko kvaka.

Vaš omiljeni je nakit izgubio sjaj? Deterdžent za posuđe je tu pravi super-junak! U boci napravite pjenušavu mješavinu jednakih omjera deterdženta, sode bikarbone i vode. Izlijte pjenu u plitku posudu i potopite nakit na pet minuta, potom kratko isperite pod tankim mlazom tople vode. Nakit zatim brižljivo protrljajte tkaninom od mikro-fibre.

Eto, jesam vam rekla? ;)

 

Do slijedećeg pisanja, dobre i drage moje, stojte mi dobro!