BLOG

O unutrašnjem zadovoljstvu

Ovih sam dana nekako posebno, drage moje, inspirirana da razmišljam o tome što me, uistinu, čini sretnom. Možda je zbog prekrasne jeseni – ne znam jeste li, od silnih obveza koje dnevno morate završiti – uspjele bar na trenutak zastati i pogledati oko sebe: svijet se prelijeva u milijun boja, jedna ljepša i toplija od druge...

 

Takvom, obojanom u tisuće toplih nijansi, vidim i unutrašnjost svake od nas: crvena za ljubav, narančasta za kreativnost, žuta za toplinu, smeđa za smiraj. No, koliko doista vremena odvajamo da bismo te naše boje vidjele, jednako kao i one boje koje nas okružuju, i koliko sebi dopuštamo da zastanemo i prepoznamo što nas, uistinu, čini sretnima? Obitelj, reći će svaka od nas smjesta. Naravno, obitelj i prijatelji na prvom mjestu – kada su oni sretni i zadovoljni, najčešće smo i mi, no što je s našim unutrašnjim zadovoljstvom? Onim u kojem smo posve „ja“, kada se okrećemo samo i isključivo sebi?

 

Bojim se da počesto zaboravimo na to da se, iz dana u dan, trebamo njegovati iznutra – vanjska će ljepota onda i sama zablistati.

 

Što mi se čini da svakako ne trebamo raditi, ako želimo zadovoljnu sebe:

  • Nikako ne treba ignorirati unutrašnji glas – ako malo razmislite, uvijek je upravo intuicija ona koja vam da ispravne i najbolje odgovore.
  • Ne treba slušati mišljenja drugih o vašem životu – radite ono što VI mislite da je dobro za vas.
  • Prestanite brinuti o novcu: prisjetite se svih situacija u kojima ste se nalazili do sada i shvatit ćete da, naposlijetku, uvijek imate ono što vam je potrebno.
  • Nemojte svoje mane shvatati kao negativnosti. Upravo vas male „nesavršenosti“ čine prekrasnim i unikatnim ljudskim bićem.
  • Počnite da primate komplimente kao – komplimente. Ne analizirajte ih, uživajte u njima.
  • Prestanite se izvinjavati za ono što ste rekli, a znate da je ispravno. Vaš je glas i vaše gledište iznimno bitno.
  • Nemojte vjerovati da je strah jači od vas. Jer nije.
  • I konačno: zauvijek prestanite (i često se podsjećajte na ovo) sebe stavljati na drugo mjesto. Voljeti sebe nije sebično.

 

Ako je unutrašnjost njegovana – spoljašnost će zablistati.

 

Do slijedećeg pisanja, drage moje, stojte mi dobro!