BLOG

O važnosti smijeha

Kada ste se posljednji put smijali toliko da su vas boljeli trbušni mišići? I kada ste se tako smijali prije toga? Da vidim, podignite ruke!

 

Evo, ja sam svoju digla! Ovih sam se dana stjecajem prilika smijala toliko da sam se već uplašila da će mi prsnuti trbušna maramica. Jutros sam se pogledala u zrcalo i, gle čuda: sve su male borice nestale, zamijenile su ih borice-smijalice. Znate koje su to? One sitne, koje nalikuju ptičijim nožicama i dobijete ih samo ako ste dovoljno sretni da se dovoljno smijete. Učinak je bolji od svih najskupljih krema ovoga svijeta. Jer je smijeh, zapravo, lijek.

 

Živimo u vremenima koja nam i ne daju baš pretjerano puno razloga za smijeh. Nekako smo putem zaboravili koliko je ljekovito smijati se. I koliko je, zapravo, osmijeh najjeftiniji i najbrži način da se uljepšate – bez kirurških zahvata, kojekakvih filera i intervencija. Unatoč brigama koje nam naliježu na leđa htjeli mi to ili ne – kako platiti račune, kupiti školsku opremu ili otići u trgovinu u tjednu nabavku za obitelj – sjetite se da zastanete, pogledate oko sebe i, obećavam vam, već ćete naći razloga za osmijeh ili smijeh. Kada je pronađete, ni trenutka ne oklijevajte da priliku iskoristite. Smijeh je jedna od privilegija razuma i ograničen je samo na ljudsku rasu, nije li to divno?

 

No, da ne duljim. Ono što sam vam, drage moje, zapravo željela reći je - ukoliko je ljubav blago, smijeh je njegov ključ. Ne libite se koristiti ga.

 

Do slijedećeg pisanja, stojte mi dobro!