BLOG

O završetku ljeta

Dan po dan, i evo nas već na kraju toplog ljeta. Nije baš da je bilo dugo i toplo, ali je – ljeto, većini omiljeno godišnje doba. S kišom ili bez nje, ljeto uvijek nekako nosi onaj dašak bezbrižnosti i opuštenosti, osjećaja da je sve moguće i da sve možemo.

 

Umjetnost življenja je, zacijelo, i sposobnost da negdje u sebi zadržimo i te dane bez oblačka i briga, bez obzira na kiše koje dolaze. Nadam se, drage moje, da ste ovo ljeto provele sretne, čile i vesele, i da će vas dobro raspoloženje još dugo držati. Iako me završetak ljeta uvijek učini nostalgičnom utjeha je, bar meni, što smo na pragu najljepšeg dijela jeseni: (nadam se) sunčanog, (nadam se) toplog i (sigurno) u stotine boja i mirisa. Idealno vrijeme da se okrenemo pripremi zimnice...

 

Nikako nemojte zaboraviti da je ovo vrijeme idealno za odlazak na tržnice. Sve je zrelo, divno i mirisno, i svaki od plodova u sebi čuva tople zrake sunca i ljeta. Bila bi ogromna šteta propustiti sačuvati te male djeliće ljeta u teglicama, vrećicama i kutijicama. Kada stigne zima i kada vam kuća zamiriše na ljeto iz netom otvorene, recimo, teglice marmelade od kajsija – bit ćete mi zahvalne na ovom podsjetniku.

 

Iskoristite ove dane da uzmete i sačuvate ono najbolje od ljeta. Radujte se novoj sezoni, novim danima i uspomenama, i ne zaboravite da sreća uvijek leži u malim stvarima.

 

 

Do slijedećeg pisanja, dobre i drage moje, stojte mi dobro i – uživajte u plodovima!