SAVJETI

Deterdžent za pranje posuđa u kozmetičkoj torbici?

 Deterdžent za posuđe je odličan pomoćnik i u održavanju kozmetike. Ne vjerujete?

 

 

Pokušajte spužvice i četkice oprati u mješavini vode, deterdženta i nekoliko kapi limuna. Dobro isperite i osušite: pribor će biti čist i još dugo odisati svježinom.

 

 

 

 

 

Ukoliko ste kosu obojali nešto tamnijom bojom nego li ste planirali, nije problem. Kosu odmah operite sa nekoliko kapi deterdženta za posuđe i temeljito isperite. Kosa će posvijetliti za nekoliko nijansi.

 

 

 

 

 

 

Vaš omiljeni nakit izgubio je sjaj? Deterdžent za posuđe je tu pravi super-junak! U boci napravite pjenušavu mješavinu jednakih omjera deterdženta, sode bikarbone i vode. Izlijte pjenu u plitku posudu i potopite nakit na pet minuta, potom kratko isperite pod tankim mlazom tople vode. Nakit zatim brižljivo protrljajte tkaninom od mikro-fibre.

 

 

 

 

 

Na četkama za kosu i češljevima se vrlo često nakuplja masnoća. To ćete izbjeći tako što ćete bar jednom mjesečno četke i češljeve oprati u toploj vodi pomiješanoj sa deterdžentom za posuđe. Savjetujemo da četke trljate jednu o drugu – posao će brže biti gotov, pa ostatak vremena provedite dotjerujući frizuru  

 

 

 

 

 

Kozmetičarke ponekad potapaju nokte svojih klijenata u deterdžentu za pranje posuđa, prije nanošenja laka za nokte, kako bi uklonile masnoće kojom su nokti prirodno pokriveni i osiguralI postojanost laka. Pokušajte i ovo kad manikirate nokte kod kuće.