SAVJETI

Prva pomoć pri uklanjanju mrlja na odjeći

Deteržent za pranje posuđa može poslužiti kao prva pomoć pri uklanjanju mrlja na odjeći.

 

1. Imate li kožnu jaknu koja je nošenjem izgubila onaj prvobitni sjaj zbog koje ste se zaljubile kada ste ju ugledale u izlogu, ne brinite se! U malo tople vode ubacite malu žličicu deterdženta za posuđe i mekanom krpicom namočenom u tekućinu dobro prebrišite jaknu, osobito pazeći na osjetljive dijelove oko džepova i na ovratniku. Potom jaknu ponovno prebrišite suhom krpom od pamučnog materijala i voila! Vaša jakna je kao nova i spremna za nošenje.

 

 

 

2. Ukoliko odjeću umrljate tekućim puderom za lice ili ružem za usne, ostatke ćete vrlo lako isprati tako što ćete odjeću protrljati deterdžentom za posuđe i isprati. Provjereno funkcionira čak i kada je u pitanju cijela bočica pudera na bijeloj košulji!

 

 

 

 

 

3. Vosak koji je slučajno dospio na svilenu tkaninu ćete vrlo lako ukloniti tako što ćete na mrlju staviti kap deterdženta za posuđe, prekriti papirnatim Teta Violeta ručnikom u tri  sloja i potom prijeći srednje toplim glačalom nekoliko puta.

 

 

 

 

 

4. Jeste li znali da deterdžentom za posuđe možete učinkovito ukloniti i mrlje od crnog vina? Pomiješajte malo tekućeg deterdženta s nekoliko kapi hidrogen peroksida koji možete kupiti u ljekarnama i ružne tamne mrlje nestat će u tren oka!