SAVJETI

10 načina kako možete koristiti deterdžent za pranje posuđa

 

 

1.    Koristite ga nerazrijeđenog kako biste otklonili mrlje na bazi ulja na odjeći i drugom tekstilu. Mrlju namočite sa malo deterdženta, ostavite da odstoji oko pola sata,a potom operite na uobičajeni način i prema uputama na etiketi

 

 

 

 

 

 

 

2.    Koristite ga kao pomoć u predpranju kod strojnog pranja u malim količinama. U razrijeđenoj mješavini vode, te deterdženta za suđe, možete namakati odjeću prije pranja, osobito bijelo rublje. 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.    Sredstva za pranje posuđa uništavaju nametnike i zato su idealan pseći šampon, dakako razrijeđeni sa vodom. Mnogi veterinari preporučuju povremeno pranje ljubimaca na ovakav način.

 

 

 

 

 

 

4.    Mravi ne vole deterdžent za pranje posuđa. Pokušajte pomiješati malo detrdženta sa vodom u prskalicu i poprskati vrata i prozore, te radne kuhinjske površine. To će pomoći u rješavanju dosadnih insekata.

 

 

 

 

 

 

 

 

5.    Koristite ga u dvorištu kako bi se riješili štetočina. Treba vam samo jedna žlica na tri litra vode. Stavite ovu mješavinu u prskalicu i nanesite na biljke.

 

 

 

 

 

 

6.    Napravite gel "led" koji će poslužiti kao obloga za ozljede nastale od udaraca, posebno učinkovite kod dječijih modrica. Plastične vrećice ispunite deterdžentom za pranje posuđa, a zatim zamrznite. Vrećice prislonite na ozljede, pazeći da se tkivo ne pothladi.

 

 

 

 

 

 

7.    Sjetite se balona od sapunice. Najbolji su od detrdženta. Upotrijebite stare posude koje još imaju plastične puhaljke, ili napravite žičane. Pomiješajte deterdžent s vodom i neka zabava počne!

 

 

 

 

 

 

 

8.  Učinkovit je kod ukljanjanja masnoće na vanjskim pločicama. Jednostavno pomiješajte deterdžent sa vodom i čvrstom, abrazivnom četkom energično izribajte pločice. Pažljivo isperite da površina ne bi ostala skliska.

 

 

 

 

 

 

 

 9.   Razrijeđen, odlično pere i limene ljubimce. 

 

 

 

 

 

 

 

10.    U prskalicu za stakla ubacite jednu žlicu deterdženta za posuđe na pola litre vode. Naprskajte prozore ovom mješavinom, višak tekućine uklonite Teta Violeta papirnatim ručnicima za staklo i prozori će blistati, a i pomoći će kod manjeg zamagljivanja stakla.